Održana završna konferencija projekta

Ukupna vrijednost projekta je 197.027,01 Eura. Ukupan iznos bespovratnih sredstava je 197.027,01 Eura Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira bespovratna sredstva u iznosu od 85%.
Republika Hrvatska iz državnog proračuna sufinancira bespovratna sredstva u iznosu od 15%.

Razdoblje provedbe projekta je od 3.01.2023.godine do 3.09.2023. godine.

Na Završnoj konferenciji sudjelovalo je 30-ak pripadnika ciljne skupine (nezaposlene žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a s naglaskom na teže zapošljive skupine u lokalnoj zajednici) članovi projektnog tima i zainteresirana javnost. Na kraju konferencije upriličen je i prigodni catering.

Projekt je zaposlio 30 nezaposlenih žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem čime im se smanjuje rizik od siromaštva, povećava njihovu socijalnu uključenosti i konkurentnost na tržištu rada, te ujedno potiče socijalnu uključenost i povećava razinu kvalitete života krajnjih korisnika (starijih i osoba u nepovoljnom položaju), pružajući im podršku u svakodnevnom životu, a žive u teško dostupnim i slabije naseljenim ruralnim naseljima.

Prvi element projekta zvao se : ‘Zapošljavanje žena iz ciljane skupine u svrhu potpore i podrške starijim i/ili nemoćnim osobama kroz programe zapošljavanja u lokalnoj zajednici’.

Zapošljavaju se žene pripadnice ranjivih skupina u periodu od 6 mjeseci koje će svojim radom i aktivnostima poboljšati kvalitetu života krajnjim korisnicima, pružajući im primjerice pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova krajnjih korisnika, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl…), pružanje podrške krajnjim korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima. Svaka zaposlena žena pružat će potporu i podršku za najmanje šest krajnja korisnika.

Drugi element projekta je ‘Promidžba i vidljivost’.

Za potrebe vidljivosti i promidžbe projekta održavala se Internet stranica projekta www.perka-dp.com gdje se promovirao projekt i projektne aktivnosti. Izrađeni su sljedeći promotivni materijali: roll up plakat, 100 plakata, 1000 letaka, 100 brošura, 100 T-shirt majica kratkih rukava, 100 majica dugih rukava. Za potrebe projekta održana je uvodna i završna konferencija o projektu.

Treći element projekta je ‘Upravljanje projektom i administracija’.

Ciljane skupine su: Nezaposlene žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a s naglaskom na teže zapošljive skupine u lokalnoj zajednici.

Cilj projekta: Zapošljavanje nezaposlenih žena pripadnica ranjivih skupina.

Specifični cilj projekta: Zapošljavanje teže zapošljivih žena i pružanje usluga krajnjim korisnicima u potrebi te potaknuti njihovu socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života.

Partneri:
Hrvatski crveni križ – Gradsko društvo crvenog križa Sinj
Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Splitsko-dalmatinske županije
Hrvatski zavod za socijalni rad, PU Sinj
Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područna služba Split
Lokalna akcijska grupa Cetinska krajina